Mer film!

När jag såg Guldkompassen på jullovet visade de trailern till Bläckhjärta innan filmen började. Visste ni att den också skulle bli film? Den bygger på boken med samma namn som Cornelia Funke har skrivit. Jag har inte gjort det ännu, men för tillfället är jag ganska fantasynördig så det lär inte dröja. Bläckhjärta handlar om Meggie och hennes pappa, som har en mycket speciell egenskap. När han läser högt ur en bok kan dess figurer stiga in i den riktiga världen, vilket minst sagt blir problematiskt när de som dyker upp inte är särskilt snälla… Filmen har premiär i USA den 19 mars, men det verkar som om vi får vänta till den 30 januari 2009 innan vi får se den på svenska biografer 😦

Ni kan läsa mer om filmen här.

P.S. Det kommer fler filmer som bygger på böcker i år! Den 14 mars har den första Spiderwick-filmen premiär och i sommar, närmare bestämt från och med den 2 juli, kan du se Narnia: Prins Caspian på en bio nära dig!

5 comments

  1. Emelie

    Shit va spännande! Jag längtar redan. Fantasy är helt enkelt det bästa när man är trött på den slaskiga vintern och allt som hör till. Fly lite..

  2. Ellinor

    gud ska bläckhjärta bli film? jaaaaaa! dom är så bra. bara för det måste jag läsa om dom nu. och spiderwick & narnia också? herregud, det blir många överdrivet bra fantasy filmer att se. men synd att det tar så långt tid till.. fasen också.

  3. Pernilla

    Visst är det jobbigt när de ser ut på ett annat sätt i ens eget huvud?! Tur att jag inte hunnit läsa den ännu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s