Coola tjejer!

Skuggornas stadJa, hjälp vad vi har latat oss! Jag har mest mumsat på pepparkakor och kollat på gamla tv-serier. Men jag hann med Guldkompassen på bio. Alla som inte sett den – håll tummarna på att en bio nära er inte har slutat visa den eller att den kommer på dvd snart! Vilket äventyr! Ni måste se den! Nu måste jag bara läsa de två andra böckerna i serien, Den skarpa eggen och Bärnstenskikaren.

En bok jag länge tänkt tipsa er om är annars Kiki Strike – Skuggornas stad av Kirsten Miller. En bok som min syster tipsade mig om. Tack för det, lillsyrran! Om det inte vore för dig hade jag nog inte läst den. Den handlar om Ananka, en på ytan ganska vanlig tjej, som bor med sin mamma och pappa i New York. En tidig morgon finns där plötsligt ett hål i gatan utanför hennes hus. Nyfiken som hon är kan hon inte låta bli att undersöka hålet närmare och upptäcker då Skuggornas stad, ett virrvarr av gångar och hemliga rum under New Yorks gator. Samtidigt dyker Kiki Strike, en cool, svartklädd tjej med många hemligheter, upp. Tillsammans med Luz, Dee Dee, Betty, Oona, var och en med en särskild talanger, bildar de Irregulars. Deras första uppdrag blir att utforska och kartlägga Skuggornas stad, ett uppdrag som snart visar sig vara förenat med livsfara!

Det här är en av de mest spännande böcker jag har läst på länge! Och den känns helt ny i sitt slag. I slutet av varje kapitel får man t.ex. tips på hur man skuggar någon utan att bli upptäckt, hur man blir en mästare i konsten att förklä sig, hur man planerar en flyktväg och mycket annat. Vill ni läsa mer om boken? Kolla in Kiki Strike på webben.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s