Direkt ur verkligheten

Varje dag har vi en liten tävlingKänn pulsen slå
Vi på Bokfreak har visst slöat till alldeles vansinnigt mycket över jullovet! Bara ätit choklad och knäck och kollat på Ivanhoe. Men nu är det dags igen, en helt ny boksäsong. Bokvåren 2008! Jag har två böcker jag kommer börja läsa omedelbart! Varje dag har vi en liten tävling av Hanna Österberg och Känn pulsen slå av Berny Pålsson. Böcker för er som är lite halvt på väg in i vuxenvärlden.

Hanna Österberg skrev den bok som hon själv hade velat läsa när hon var tonåring och led av anorexia. En bok där den sjuka tjejen faktiskt inte ska framställas som ett offer utan som en hjältinna i kampen mot sjukdomen. Jag läste nyligen en recensent som hade skrivit såhär om boken:Delar av innehållet är chockerande. Men Hanna känns aldrig som ett offer. Inte ens när hon berättar hur hon slår sönder sin arm med en sten för att straffa sig själv. Istället är hon cool som en actionhjälte.” Läs mer om Hanna Östberg här och här.

Sen har vi Berny Pålssons nya bok som jag vet att många har väntat på. Känn pulsen slå. Själv hoppas jag få höra att saker och ting har ändrats till det bättre i hennes liv. Men jag misstänker att det kommer bli en resa in i mörkrets hjärta den här gången också. Bernys bok finns först på biblioteken den 23 januari.

  1. Ellinor

    vill läsa båda. vingklippt ängel är ju helt fantastiskt hemsk men otroligt bra. och känn pulsen slå har jag väntat på länge. man vill ju veta hur det gick för berny, om hon klarade ifrån behovet av rakbladen och drogerna. och den andra verkade med bra. men hemsk. speciellt om den är verklig också. men, man lär väl sig alltid något av sådana böcker. även fast när man har läst klart några kapitel på kvällen ligger och inte kan sova eftersom man bara tänker på att det verkligen finns såna människor, som har den jätte svårt någonstans. ush.men jag vill läsa iaf.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s