Barns magiska förmåga

GuldkompassenOm det är nån av er som har läst Philip Pullmans bok Guldkompassen kanske ni blir lite glada nu. Boken har filmatiserats och har premiär på svenska biografer redan på fredag! Guldkompassen är den första delen i fantasytrilogin Den mörka materian. Själv kan jag erkänna att jag intedirektkastade mig över boken från första början. Tyckte den såg lite väl mörk och magisk ut. Men vad man kan ha fel! Huvudpersonen är den elvaåriga flickan Lyra som blir indragen i ett farligt vetenskapligt experiment där barns själar används. Det är här den magiska sanningsmaskinen guldkompassen kommer in i bilden. Lyra beger sig ut på en lång resa där hon möter allt från supersmarta isbjörnar till läskiga Mrs Coulter med den superfarliga blicken. I stort skulle man kunna säga att boken handlar om barns förmåga att styra och påverka vuxenvärlden. En förmåga som de vuxna inte riktigt är medvetna om. Jag tror att ni som gillar Sagan om ringen och Narnia-serien kan fastna för den här trilogin. Historien är otroligt spännande och knivig och ställer på samma gång en hel del frågor om vår värld som känns kusliga och viktiga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s