Vinslor, marvargar och kahl’kater

Den försvunna stadenSe hit alla fantasyälskare! Alamandrarnas återkomst är en ny fantasyserie för dig som gillar lättlästa böcker. Jo Salmson, som författaren kallar sig (det är en pseudonym – det betyder att hon egentligen heter någonting annat, men det är hemligt) har sagt om böckerna att de är ”är lika lättlästa som LasseMajas detektivbyrå och lika spännande som Narnia”.

Böckerna handlar om Rian, 10 år, som blir den första människa på hundratals år som får träffa en alamander, en pojke som heter Elian. Alamandrarna är ett mystiskt folk ur det förflutna. De är väldigt vackra, har rött hår och gnistrande gröna ögon. Med sina trollformler besegrar de vinslor, marvargar och kahl’kater, vilka är några av de förfärligaste varelser du kan tänka sig. När alamandrarna ska driva ut alla onda varelser från världen går något fel. De dras in i Skuggornas värld, en värld utan hopp och vilja som de aldrig har kunnat återvända ifrån. Detta blir Rians uppdrag – att rädda alamandrarna från den skuggvärld de har förvisats till!

Tre böcker har kommit ut hittills. Dessa är:

1. Den försvunna staden

2. Silveramuletten

3. Hertigens soldater

Den fjärde delen i serien, I stjälarnas spår, kommer 2008! Allt som allt kommer det att bli sex böcker om Rian och Elien. Jag längtar redan efter fortsättningen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s