En annan värld, eller?

Jag har precis läst ut en hemsk bok. Den heter Desertwalker och är skriven av Wilhelm Agrell. Den handlar om Rob, 17 år, som ser terrorattacken mot World Trade Center den 11 september på TV och i det ögonblicket bestämmer sig för att bli soldat. När grundutbildningen är slut skickas Rob till Irak för att delta i striderna där. Men innan de åker måste alla ta nya porträttbilder. Bilder som kan fungera som minnesbilder om de aldrig skulle komma hem mer… Bisarrt, eller hur? Fast det är ännu bisarrare att tänka att det är så här i verkligheten. För det är det. Och det är det som jag gillar med boken. Det känns som om jag är med i kriget själv, allt är så verkligt beskrivet – strider, vapen, lukter, människorna, ja, allt! Detta är något av det hemskaste jag har varit med om. Du kan läsa mer om boken på förlagets webbsida.

För dig som går på högstadiet och gymnasiet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s