I skuggan av en tjusig fotbollskarriär

I skuggan av San Siro : från proffsdröm till mardrömIdag har jag och fem killar i nian läst ut Martin Bengtssons bok I skuggan av San Siro efter två månaders gemensam högläsning. De diskussioner vi har haft varje torsdag morgon runt den här boken har kanske varit några av de mest givande diskussionerna i mitt liv. I skuggan av San Siro är en bra bok, men kanske inte hälften så bra som tankarna den lämnar efter sig. Boken handlar om den unge Martin Bengtsson som helst av allt vill bli fotbollsproffs. (Hur många unga killar vill inte det?) Vägen dit är lång och Martin otroligt envis. Fotbollsdrömmen blir tidigt en besatthet. Han tränar flera timmar varje dag redan som 9-10 -åring. När han sedan ska börja högstadiet är han undernärd som ett resultat av för hård träning. Men så vid 16-års ålder når han slutligen sitt mål och blir erbjuden en plats i Inters primaveralag. Det är då hans liv börjar på riktigt.

Den här boken borde helt klart sättas i händerna på alla tonårskillar/tonårstjejer som har eller har haft en dröm om att bli något stort inom fotbollsvärlden. Men uppenbarligen funkar den på oss andra ointresserade också. Från 14, 15 år och uppåt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s