Ett hål om dagen

Ett hål om dagenJag har precis läst ut en bok som jag har haft på min ”att-läsa-lista” väldigt länge. Den kom ut första gången på svenska 2001. Ett hål om dagen av Louis Sachar har hållt mig sällskap hela förmiddagen idag. Det är en spännande ungdomsbok med en fantastisk historia, omöjlig att förklara alla kopplingar och turer men med denna grundhistoria. Stanley Yelnats (läs namnet baklänges!) är en kille med saftig otur. Oturen den här gången har gjort att han har blivit tvingad till ett hemskt ställe som heter Camp Green Lake. Det är ett ohyggligt ökenlanskap utan ett träd i sikte. Där får killarna som har hamnat ge sig iväg på morgonen vid halv fem och gräva ett stort hål var. De ska gräva ett hål om dagen, för att lära sig av sina misstag. Men allt är inte vad det ser ut som. Och hur hänger Stanleys familjehistoria ihop med Camp Green Lake? Och varför ska man akta sig för de gröna ökenödlorna?

Den här boken var en riktig skröna! Spännande, rolig och en verkligt speciell historia.

  1. Pernilla

    Åh, nej! Jag tyckte den var superhäftig… hur allt kunde hänga ihop så bra… Det är ju en helt otrolig historia! Vad tycker ni andra som läst Ett hål om dagen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s