Mon Dieu så härligt franskt!

Den här finfina boken handlar om tioåriga Ernest. Ernest mamma är död och hans pappa försvunnen och han bor hos sin gammalmodiga farmor där det inte händer något skoj alls. Ernest kan man beskriva som en ganska allvarlig liten ensamvarg. Men så en dag börjar Victoire de Montadent i Ernest klass. Victoire är (lite som Leslie i Bron till Terabitia) modig glad och full av bra idéer. Hon har dessutom ingen vanlig familj utan tolv bröder! Victoire vänder upp och ner på Ernests liv och ingenting blir som det har varit. Det händer saker både på det lilla och på det stora planet och Ernest börjar upptäcka att det finns mer i livet än det han varit van vid. Det bästa med den här boken är att den är så pass finurligt skriven att man känner dofter, hör röster och ser olika bilder framför sig. Det är faktiskt som att se en riktigt bra film och ännu bättre för man kan bestämma hur skådespelarna ska se ut alldeles själv! Ni måste läsa den ni också. Gärna högt och tillsammans. En riktigt fin bok som får en att känna sig lycklig och stark. Passar en storläsare runt nio år och sen uppåt.

Ps. Boken har självklart blivit en favorit hemma i Frankrike – den har sålts i 250 000 exemplar! D.s

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s