En bok som smular sönder mitt hjärta

Bryta omNu för fem minuter sedan la jag ner Åsa Anderberg Strollos bok Bryta om och det känns som om jag kan börja andas igen. Bokens Minna kommer nog att finnas med mig länge, länge. Jag vet att det finns människor i Sverige som har det som Minna. Med en psykiskt sjuk förälder och värre saker än så men ändå är det så hjärtskärande att läsa hur hon hela tiden försöker få saker att fungera – men misslyckas. Författarinnan är definitivt värd ett Augustpris eller för den delen vilket fint pris som helst. För sin uppriktighet och för att hon skriver med ett språk som är allt annat än töntigt eller overkligt. Jag rekommenderar boken till ALLA över 13 år. Tro det eller ej: en bok för alla er som vill att höstlovet eller rentav livet i stort ska kännas mer hoppfullt. Total sträckläsning. (På gränsen till knockout.)

  1. Pernilla

    Ja, jag är helt tagen… Och så här finns det tjejer och killar som har det IRL. Jag blir helt gråtfärdig.

  2. Lisa

    Jag läser den nu, och det är omöjligt att inte lida med henne. Jag tycker politikerna borde ta tag i det här problemet. Det är svårt, för det är barn inblandade men man kan inte bara se på.

  3. Emelie

    Det var exakt så jag kände när jag läste boken: VARFÖR gör ingen något? Hur stora maskor finns det egentligen i vårt sociala skyddsnät? Otroligt bra bok! Åsa A Strollo skriver för Sydsvenskans Barn & Unga sida nån gång varje månad, hon är alltid lika läsvärd..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s