Jag vill INTE ha en randig pyjamas

Pojken i randig pyjamas : en sorts sagaJag har läst en ny bok. Pojken i randig pyjamas heter den. Författare är John Boyne. Den börjar i Berlin, året är 1942. Där bor Bruno, som är 9 år, med sin mamma, pappa och sin syster Gretel. Det brukar finnas ledtrådar till vad en bok handlar om på omslaget, men på den här boken står det bara vad den heter. På första sidan kan man läsa att författaren tycker att det är mycket bättre att man börjar läsa boken utan att i förväg veta vad den handlar om. Jag har funderat, och jag tror faktiskt att jag håller med. Men några ledtrådar ska ni ändå få av mig:

– Brunos pappa är soldat.

– Familjen flyttar till en plats som Bruno tror heter ”Allt Svisch” (det låter nästan som ”Auswitsch”?!).

– Bredvid det nya huset finns ett långt, långt staket, och innanför det finns det jättemånga människor, alla klädda i randiga pyjamasar.

Jag tänker inte berätta någonting mer, men jag måste säga att jag knappt ville läsa ut boken för att den blev så otäck. Fastän boken handlar om en nioårig pojke är den inte skriven för nioåringar. Den passar dig som är från 12 år och uppåt.

Den 7 mars 2008 har filmen Pojken i randig pyjamas premiär! Jag måste se den, men jag kommer att gråta massor! Det vet jag redan nu.

  1. mia

    Jag älskade den här boken. Läste den i somras och tänker på den fortfarande. Jag gillade dessutom att man inte har en aning om vad man har att vänta sig när man börjar läsa.Rekommenderar den till alla.

  2. Maria

    läste ut den igårnatt. Kunde inte somna sen. Låg med en molande smärta i magen och tänkte på hur orättvis världen är. Men vilken bra bok!

  3. Faruws

    Jag måste säga att den här bok är jätte spännande. Vi i min skola läser den kapitel för kapitel men jag får bara lust att läsa hela på en gång! Jag måste bara säga att den äger !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s