Olidlig spänning

IsdrakenSvenne : en (o)möjlig berättelse
Alltså den här hösten har det kommit så många nya, fantastiska böcker att man knappt hinner med! Jag blir nästan lite knäpp. Isdraken av Mikael Engström och Svenne av Per Nilsson är två böcker till som ni måste läsa! Svenne kanske några av er redan har hunnit med eftersom den kom redan förra året i hårdpärm men nu har den kommit i pocket (Tack för det! Vi älskar pocketböcker.). Båda böckerna är riktiga sträckläsare. Isdraken handlar om Mik, nånstans i tonåren, med en strulig storebrorsa och en pappa som är svårt alkoholiserad. En dag beslutar socialen att Mik ska flyttas till sin faster i Norrland något som får Mik att må mycket bättre – för ett tag – snart kommer socialtjänsten med ett nytt beslut som innebär att Mik ska placeras i fosterhem. Detta blir början på det riktiga helvetet i Miks liv..

Svenne är en bok om stökig kille som heter just Svenne. Han går i ettan på gymnasiet och bor på landet nånstans utanför Malmö. Efter att Svennes pappa dött i en olycka i skogen, står han ensam och får flytta in hos en kompis familj. Under en Stockholmsresa och ett besök på Gröna Lund blir Svenne knivskuren av ett gäng invandrarkillar. Det hela hamnar i lokaltidningarna och snart får Svenne besök av en man som vill att han ska komma och jobba för honom i Malmö. Mannen ska starta ett nytt politiskt parti ”Rättvist Sverige” och han behöver någon som Svenne.

Japp, så stick nu och låna dessa två böcker! Jag lovar att de inte kommer göra er besvikna.

Å sen måste jag ju tipsa er för tredje gången om författaren Ally Kennen. Jag läser fortsättningen på Odjuret på engelska (den har tyvärr inte kommit ut på svenska än!) och jag ÄLSKAR den med. Berserk heter den och den handlar om Chas, brorsan till Stephen i Odjuret..

En kommentar

  1. Ping: Älsklingsfilm « Bokfreak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s