Våffelhjärtat

VåffelhjärtatDet finns böcker som jag fastnar speciellt för. Böcker som jag inte vill läsa ut. Böcker som jag vill ha bredvid sängen länge och gotta mig i. Krypa in i den där världen som är så annorlunda min.

Nu har jag väldigt länge hållt mig fast i boken Våffelhjärtat av Maria Parr. Parr är från Norge och det är också där som boken utspelar sig. Trille och Lena är grannar, 9 år och bästa kompisar. Eller, det vill iallafall Trille att de ska vara. Men det är inte lätt att veta om Lena vill vara hans bästa kompis.

Lätt är det iallafall att hamna i trubbel. Boken utspelas under ett år och det händer rejält med knasiga grejor, vill jag lova. Det här är utan tvekan en fantastisk högläsningsbok för barn mellan 5 och 10 år och när jag läser den tänker jag på Hedvigböckerna (som vi också diggar). Jag tänker på Angerborns böcker om Tilda och jag tänker LÄS DEN! Eller tvinga din pappa att läsa den för dig! En av årets roligaste och finaste kapitelböcker.

3 comments

  1. Lisa

    ELLER HUR!!!! Jag älskar den där boken. Jag skulle vilja åka på turne runt om i landet och läsa den högt för alla 7-9åringar.

  2. gröna rummet

    Hihi! Jag älskar den också, så fin! Men trist att den är utlånad, hade behövt den till bokprat på måndag morgon…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s