Nya heta böcker!

SåldHemligt ansikteHittebarn
Vem älskar INTE nya böcker?! Jag blir helt tokig av nya bokpaket. De fyra jag tycker verkar bäst just nu är Såld av Sally Grindley, Vill inte minnas kan inte glömma av Elina Hirvonen, Hemligt ansikte av Inger Edelfelt och så slutligen den omtalade boken Blodsmärkt; Hittebarn av D.M Cornish.

Såld verkar vara något för dig som gillar tragiska historier ur verkligheten. En kinesisk flicka som blir såld av sin farbror på en marknad. Hon hamnar i en familj där hon ska sköta familjens alla hushållssysslor ensam och dessutom förväntas hon bli bortgift med familjens utvecklingsstörde son.

Vill inte minnas kan inte glömma är en bok för er som vill läsa om svåra saker i livet och hur det kan vara att ha en psykiskt sjuk människa i sin familj. Anna har en bror som ligger på sjukhus och hon vill helst slippa hälsa på. Istället vill hon bara vara med sin pojkvän Ian och slippa tänka på sin familj och allt det som gjorde att Joona, hennes bror, blev sjuk.

Hemligt ansikte är något för er som gillar en blandning mellan nutidshistoria och fantasy. När trettonåriga Astrid får vattenkoppor får hon flytta till sin bohemiska författarmoster Malin för att inte smitta ner sin bror. Malin ser att Astrid behöver något att göra och därför börjar hon skriva en mystisk berättelse om en prinsessa med en märklig hemlighet.

Blodsmärkt; Hittebarn är första boken i en ny fantasytrilogi som jag tror kommer att bli riktigt populär. Halvkontinenten är den värld som boken utspelar sig i. På Halvkontinenten bor hittebarn, liksmugglare och monsterjägare. Huvudpersonen Rossamund har fått i uppdrag av en främling att bli kejserlig lyktbärare. Uppdraget innebär att han måste ge sig av från Madame Operas Aktningsvärda Sjöskola för Hittebarn och ge sig ut på en resa genom Halvkontinenten..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s