Hoppet är det sista som överger människan

Hoppet : jumpin' jack azFör inte så länge sen såg jag filmen Hoppet med underbara skådisar! Till min stora glädje sitter jag nu med en sprillans ny bok i handen. Hoppet: Jumpin´Jack Az av Moni Nilsson. Moni har skrivit både filmmanus och bok. Jag tycker alltid att det är kul se film/läsa bok och sedan jämföra. Nu har jag ju ännu inte hunnit läsa boken, men jag tyckte verkligen om filmen. De elever som går i Älmhults kommun i 5:an och 6:an ska dessutom få se filmen i vecka 43 då det är skolbio! Grattis säger jag till er. De som inte kan vänta på att se filmen bör slänga sig över boken genast!

Handlingen är lite komplicerad. Azad och hans bror Tigris ska fly från ett krigshärjat land till Tyskland, där de senare ska möta upp sina föräldrar. Men killarna blir lurade och hamnar i Stockholm där de får låtsas vara en del i en helt annan familj än sin egen. Azad får dessutom låtsas ännu mer – att han är yngre än han verkligen är och det är inte helt lätt! Som tur väl är finns det någonting som räddar Azad – hans passion och skicklighet i att hoppa höjdhopp. Tänker inte avslöja så mycket mer, men ska verkligen läsa boken och jämföra bok och film. I mitt huvud.

Passar bra för dig mellan 9-12 år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s