Läskigt och blodigt

AllhelgonaoffretNär det börjar bli mörkare tider ute, så vill man kanske ha lite mörkare läsning inne. Allhelgonaoffret av Petter Lidbeck (som ska komma på författarbesök i vår skola under hösten) är en mysrysig bok. Shirin och hennes pappa har fått ta över en stor herrgård, med stall och hästar. De behöver inte ens betala något för det! Bara ta hand om herrgården och så just det, absolut INTE gå upp på vinden.

En kväll börjar det dripp, dropp, dripp, droppa från vindstaket. Det är något blött och genomskinligt. Vatten. Shirins pappa öppnar vindsluckan och går upp. Sen den dagen är ingenting sig likt i Shirins värld. Den pappa som tidigare varit hennes bästa kompis blir nu helt apropå arg. Skriker och gormar. Drar iväg Shirin i håret och låser in henne. Och det är inte förrän hennes klasskompis berättar om legenden och Baron Eckleburg som Shirin börjar ana. Det är någonting som är ute efter henne…

Boken är lättläst och småläskig mest hela tiden. Passar dig från 5:an och uppåt skulle jag tro! Rys på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s