Jag har fått en liten chock

En liten chockJag har läst En liten chock av Johanna Lindbäck. Och precis som huvudpersonen Gustav som det mesta kretsar kring, får jag en liten chock. Boken är en given ungdomsbok med allt vad det innebär. Gustav går i gymnasiet och är en sån där mittemellankille, varken kool eller okool. Han bor ensam med sin pappa Jack, eftersom mamman gick bort i cancer för några år sedan. Och så är han rastlös. Gustav alltså.

Varför gör man någonting överhuvudtaget? Varför kan det inte bara hända nåt? En dag dyker det upp en ny lärarevikarie i engelska, Eva, och Gustavs liv förändras totalt. I samma veva får Elin, en snygging i klassen, honom att börja skriva i skoltidningen. Och pappa Jack träffar bara massa nya unga snygga tjejer. När börjar det hända saker? Typ nu!

Det här är en bok för dig från 8:an och uppåt gymnasiet! Läs den!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s