Obehagligt och sjukt spännande!

OdjuretStephen är en pojke med en farlig hemlighet. Han håller ett odjur i en bur någonstans ute i skogen. En gång var odjuret bara ett elakt litet rovdjur men nu växer det sig större för varje dag och det kommer snart vara redo att bryta sig ur sin bur. Stephen har andra problem. Som att han aldrig får träffa sin mamma och att han önskar livet ur sin pappa. Stephens fosterföräldrar är rädda för honom. Stephen är nämligen inte en pojke som andra pojkar. Han spelar efter sina egna regler. Boken Odjuret av Ally Kennen handlar om Stephens liv och hans kamp för att bli fri både från odjuret och sitt förflutna.

Nominerad till Carnegie Award 2007, nominerad till Branford Boase Award 2007, och vinnare av Manchester Book Award 2007. Jag misstänker att den här boken kommer att få fler utmärkelser. Allt jag har hört om den är nämligen BARA bra. Men undrar man inte då: är den verkligen SÅ bra? Det ska jag alldeles snart få veta!

Här kan man se varifrån författarinnan har fått inspiration till odjurets bur.

Boken är rekommenderad för dig mellan 13 och 16 år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s