Min nya idol…

Hedvig och sommaren med Steken… heter Hedvig och bor utanför tjotahejti, granne med ingen. När jag var yngre tackade jag Gud för att pappa inte lät mamma döpa mig till Hedvig efter Hedvig Hök i Från A till Ö (barnprogram från 70-talet där Hedvigs näsa växer när hon låtsas kunna ett ord som hon inte förstår). Efter att ha läst Frida Nilssons böcker om lantisungen Hedvig grämer jag mig istället. Jag hade gärna hetat samma som denna sköna tjej, som galant klarar sig ur de mest dråpliga situationer!

Hedvig och sommaren med Steken är den tredje fristående boken om Hedvig. Hedvig har precis slutat tvåan och har ett helt sommarlov framför sig, men inte är hon särskilt glad för det. Bästisen Linda är bortrest och kommer inte tillbaka förrän i augusti. Farmor har fått en propp i hjärnan och kommer inte ihåg att hon har lovat bort tennsoldaterna i skåpet till Hedvig. Ett ganska tråkigt sommarlov verkar det som… tills Steken dyker upp! Då händer det minsann en massa saker, både roliga och hemska. I den här boken får man också träffa Högman, Hedvigs konstiga granne som är en kattplågare och äter mask till middag?!

Läs också Hedvig!, där Hedvig råkar få åsnelugg hos frisören dagen innan de ska ta klasskort i skolan, och Hedvig och Max-Olov, där Hedvig får ljugarsjukan och åsnan Max-Olov ”råkar” bli en ny granne med tre, vita, vackra hästar när Hedvig ska berätta om honom i skolan!

  1. Lisa

    Åååå, ja! Hedvig är den bästa, den bästa, den bästa! Ta en titt på Maria Parrs debut ”Våffelhjärtat” som snart ges ut på Eriksson & Lindgren också om ni gillar Hedvig. Det är lite samma känsla. Superbra!

  2. Pernilla

    Passar på att tacka hjärtligast för alla hurrarop och påhejningar för Bokfreak! Alla finfina ord värmer våra frusna hösthjärtan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s