Två böcker om tjejer i en hård verklighet.

Bryta omNyss kom det ut två ungdomsböcker som verkar hur bra som helst. Jag har ännu inte fått dem i mina händer men väntar ivrigt på paket på posten. Den första är Brännhett av Malin Isaksson. Boken handlar om Linda, 15 år, som går i nian. Hon har efter att ha blivit utstött av sina före detta vänner börjat umgås med en tjej som håller på med inbrott, slagsmål och annat olagligt. Genom en slump börjar Linda träna boxning, något som får hennes liv att förändras till det bättre.

Jag tycker det är på tiden att det skrivs om en ung tjej som går igenom allt det där. En ung tjej som av någon anledning är våldsam och brutal och som lyckas komma till rätta med sitt liv. Annars är det nästan alltid killar som är det i ungdomsböcker.

Den andra boken är Bryta om av Åsa Anderberg Strollo. Den här boken handlar om 16-åriga Minna som just har börjat gymnasiet. Hon bor ensam med sin psykiskt sjuka mamma, något som håller på att knäcka henne. I hennes nya klass börjar det ske saker som gör att andra vuxna, däribland Minnas pappa, äntligen får upp ögonen för hur Minna egentligen har det.

Även detta verkar vara en intressant bok, just för att man får veta hur en fattig och utsatt människa lever i Sverige idag. Något som jag tror kan vara mycket viktigt eftersom man lätt kan tro och tänka att alla i Sverige har det bra i jämförelse med människor i fattigare länder.

5 comments

  1. Lisa

    Vilken fin blogg! Hittade er via Flaskoposten, och hit återkommer jag gärna. Man blir ju glad när man hittar andra barn och ungdomsboks-freaks i världen! Har för övrigt läst båda de böckerna du skriver om här, och gillar Brännhett bäst. Fast egentligen fastnade jag inte riktigt för någon av dem. Kan inte riktigt sätta fingret på vad det var…

  2. Emelie

    NEEJ! Säg inte så. Eller klart att man kan säga, men jag hoppas så mycket på dem. Låter ju så himla bra i mina öron. Det var roligt att höra att du gillar sidan!

  3. AnnaSofia

    Hej,jag håller precis på med Bryta om, kan inte släppa den, jag tycker den är sorglig och rolig och intressant. Ska verkligen läsa Brännhett också, om de är lika. Bra sajt det här, jag kommer igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s