Någon har tappat sin dagbok…

Det har varit mycket lappar om en viss borttappad dagbok här i Malmö på sistone. Jag såg till exempel en i förra veckan vid Centralstationen med ett telefonnummer man skulle ringa om man hittade den. För er som inte vet vad jag pratar om kan jag berätta att detta är en del i hela hysterin runt boken Cathys bok av Sean Stewart och Jordan Weisman. En bok som är ett så kallat ”alternate reality game” där vår värld ska blandas ihop med bokens och sedan bli ett slags spel. Idén som jag har förstått den är att man under själva läsningen av boken hittar en hel massa ledtrådar telefonnummer, webbsidor och annat i boken som man också kan leta efter och hitta i verkligheten. Sen kan man alltså så småningom lösa bokens mysterium. Låter spännande va? Boken släpptes den 15 augusti och ledtrådar finns bland annat här och här… och på YouTube såklart. (Och hörrni, ring nu inte det amerikanska numret och ruinera era föräldrar! Det funkar lika bra med det svenska.)

  1. Ellinor

    Den där boken är total skum. Den är sjukt obehaglig med allt man kan göra, ringa massa telefonnummer som låter precis som i verkligheten och gå in på riktiga webbsidor. Helt sjukt. Men jag har inte kommit så långt ännu, jag och en kompis läser den tillsammans. Men det som inte är så bra med den är att alla ledtrådar och sånt står på Engelska. Visst, man fattar ju lite, men det hade varit mycket enklare om det stod på svenska.Men ja, det är sjukt koolt och så .. men den ÄR obehaglig.Hoppas i alla fall att vi löser mysteriet snart… även fast vi inte fattar ett dugg nu ..

  2. Emelie

    Läskigt och snårigt är det bästa!! För övrigt tycker jag att man blir på helspänn bara man lyssnar på YouTube klippet.. Men synd som du skriver, att förlaget inte ansträngt sig mer att översätta materialet. Skicka ett mail till dem och gnäll lite..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s