Två kärleksdebuter

Simon & SophieKära VännerHar tokläst två ganska nya böcker om kärlek, grupptryck och att våga lita på sina känslor. Simon & Sophie är Emma Granholms debutbok och handlar såklart om Simon och Sophie. Sophie är en riktigt taskmört mot Simon, som enligt alla i skolan är en mespropp. Sophie tillhör toppskiktet av skolans populära och håller hov med sina kompisar varenda helg. Simon håller sig mest med sin polare Micke och försöker strunta i Sophies och hennes gängs påhopp. Men så blir det påsklov och alla Sophies vänner har åkt iväg på olika håll. Snacka om att Simon blir förvånad när det ringer på dörren och Sophie står där! Vad vill hon? En härlig bok om den första stora kärleken, om att våga stå för sina känslor och det svåra i att tillhöra olika grupper i högstadiet.

I boken Kära vänner av Charlotte Ekholm (som också det är hennes debutbok) är ungdomarna det handlar om lite äldre. De går i gymnasiet och precis som i den förra boken handlar det om att tillhöra olika skikt i skolan. Ebba och Jakob blir under en skidresa intresserade av varandra, men Ebba tycker inte riktigt att det känns rätt, Jakob är ju ganska töntig och omogen. Efter lite strulande bestämmer sig Ebba för att Jakob inte är nånting att satsa på, hon dissar. Jakob blir väldigt besviken och ledsen såklart, men så fort de ses är det som en boll av hetta som vibrerar mellan dem. Hur vet man när man är kär? I boken får vi följa Ebba och Jakob under några år och det som verkar vara en av de mest hopplösa kärlekshistorierna. Jag tycker att du på högstadiet såväl som du på gymnasiet kan läsa denna känslofulla bok.

Kramas på!

One comment

  1. Anna-Karin

    Jag jobbar på en gymnasieskola och kan meddela att Simon & Sophie i år blev framröstad till årets bästa ungdomsbok på skolan. Mycket populär även bland killar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s