Shejkis, Taz, Tove, Yassir och de andra.

För den som har läst böckerna om Shejkis, Taz och Tove, Yassir och de andra kan jag berätta att en fjärde bok som tar vid där Ingenmansland slutade kommer redan nu i höst! Boken heter Döden finns liksom och jag blev sjukt otålig när jag fick veta att den skulle komma ut. För er andra kan jag berätta att böckerna Tjaba Shejkis, Solar plexus, Ingenmansland och nu Döden finns liksom är fristående delar i en serie som den grymma (skådespelerskan!) och författarinnan Marie Chantal Long har skrivit. Det går faktiskt inte att säga vilken av böckerna som har varit bäst eftersom det dyker upp en ny spännande person i varje bok. Första boken Tjaba Shejkis handlar om Jacques, som kallas Shejkis. Han bor med sin franska mamma och sin halvbror i Sverige. Shejkis pappa var en berömd dykare som dog i en olycka redan innan han föddes. Boken handlar om Shejkis vardag och om tjejen Taz, men också om hans tankar runt pappan han aldrig hann träffa. Solar Plexus handlar om Tove, vars syster har dött. Toves mamma och pappa har fullt upp med att sörja sin förlorade dotter så pass att de glömmer att de faktiskt har Tove som är deras livslevande dotter. En livslevande dotter som också är ledsen för en hel massa saker. En dag träffar Tove Taz som hjälper henne att ändra på saker och ting. Ingenmansland, den tredje boken handlar om Yassir, en kille som av en slump hamnat i helt fel sällskap. Yassirs pappa har blivit allvarligt skadad i ett rån men eftersom polisen aldrig haft någon lösning på brottet beslutar sig Yassir att ta tag i saken själv. Detta för honom till en grupp människor han önskar han aldrig hade lärt känna.

Alla dessa böcker har något för var och en – för alla faktiskt. Varken typiska tjej- eller killböcker, och så fort man har läst ut en vill man börja på nästa… Bra betyg, säger jag. Ungefär från 12 år och uppåt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s