Jag minns det som igår


När jag fyllde sju fick jag En ettas dagbok av Viveca Lärn i födelsedagspresent av min moster. För er som inte vet så handlar den om Mimmi, som hittar en rosa (!) skrivmaskin i en container och därför börjar skriva dagbok, bl. a. om hur det är att börja i skolan. För mig som precis börjat ettan och dessutom gillade att skriva var igenkänningsfaktorn total! Som ni säkert förstår blev jag jätteglad när Lotta Olssons bok Elva år på jorden kom förra året.

Den är precis som En ettas dagbok, men tjejen i den är några år äldre. Boken handlar om Lisa, som också skriver dagbok, eller memoarer som hon kallar det. Hon vill inte vänta med att skriva sina memoarer tills hon är gammal, som de flesta andra gör, utan skriva nu så att hon minns vad hon har gjort och hur det var och så. Lisa får vara med om en massa saker, t.ex. är det någon som smyger ner en present i hennes jackficka – kanske en hemlig beundrare?! Det sorgligaste tycker jag är när hennes älskade katt Esset försvinner spårlöst och kanske är död… Jag gillar att boken ser ut som en ”riktig” dagbok också. Och nu har fortsättningen kommit! Tolv dagar i mitt liv heter den.

Jag lånade den på bibblan idag, och ska sätta igång att läsa så snart jag stängt av datorn. Så, alla ni som gillar att läsa roliga och spännande böcker om någon som själv skriver, skynda er till bibblan eller till närmaste bokhandel för att skaffa böckerna om Lisa! Eller boken om Mimmi – den funkar än!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s