Ibland bara måste man

Ibland bara måste manEn bok om kärlek. Om vänskap och sexualitet. Vad bestämmer om man gillar killar eller tjejer? Finns det rätt och fel? Är det inte bara kärleken mellan människor som betyder någonting?

Var tvungen att sträckläsa den här boken, för den var precis sådär som man vill att en bok ska vara. Huvudpersonen Paul har det inte helt lätt. Det är inte lättare i och med att han är homosexuell. Ändå tycker jag att det här är en av få ungdomsböcker som lyckas med konststycket att avdramatisera sexuella läggningar. Ungdomarna skildras som normala, sunda och vettiga, oavsett vilken sexuell läggning de har. Och språket är bitvis magnifikt. Här ett utdrag:

”Joni tar tag i mig och Tony och drar in oss i psykologiavdelningen. Några munkiga typer står där, en del av dem helt i sin egen värld medan de försöker lära sig ”tretton steg till att bli en effektiv människa”. Jag förstår att Joni tog hit oss. Ibland bara måste man dansa som en galning mellan psykologihyllorna i sin bokhandel. Så vi dansar. Tony tvekar – han är ingen dansare direkt. Men som jag sagt till honom en miljon gånger: det handlar inte om hur man dansar, utan om vad man känner.”

David Levithan har skrivit boken som passar dig i högstadiet och gymnasiet.

2 comments

  1. Ellinor

    Den här boken var faktiskt sjukt bra. Jag hade nog inte väntat mig det, men det var den. Den var så himla gullig också, med allt. Fast i början var den lite förrvirrande, med namn och vilka som var ihop med vem och vem som var homosexuell eller inte. Men sen lärde man sig. Och Paul är ju bara för söt mot Noah. En jätte bra bok som man bara måste läsa om man är intresserad av roliga romaner.Super bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s